Иво Ангелов е спортист номер 1 за 2013 година в 56-та анкета за Спортист на годината на България, която е организирана от Нове Холдинг. Той е единственият ни световен и европейски шампион за годината не само в борбата, но и въобще във всички олимпийските спортове у нас през 2013-а. Ангелов триумфира в кат. до 60 кг на класическия стил на първенството на Стария континент в Тбилиси и на световния шампионат в Будапеща през септември.

На второ място в класацията остана тенисистът Григор Димитров, който спечели турнира от ATP сериите в Стокхолм.

Иво Ангелов е Спортист на 2013 година

източник: LAP.bg

Интерконтиненталният шампион на Международната боксова федерация Кубрат Пулев остана на трето място в анкетата на Нове Холдинг.

Националният отбор по волейбол за мъже бе определен за отбор на годината. Наградата връчи министъра на спорта Мариана Георгиева.

Стела Енева бе определена за Спортист с увреждания на 2013 година, а призът й връчи кмета на София Йорданка Фандъкова. Стела Енева получи отличието за втора поредна година.

Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян - личен треньор на Иво Ангелов и селекционер на националния отбор по класическа борба е треньор на годината в анкетата на вестник „Труд“. Втори остана националният селекционер по волейбол мъже Камило Плачи, а трети наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев.

Иво Ангелов е Спортист на 2013 година

източник: LAP.bg

Десетката в 56-та анкета за Спортист на годината на България, организирана от Нове Холдинг:

1. Иво Ангелов (борба)

2. Григор Димитров (тенис)

3. Кубрат Пулев (бокс)

4. Цветан Соколов (волейбол)

5. Ивет Лалова (лека атлетика)

6. Иван Марков (вдигане на тежести)

7. Владимир Дубов (борба)

8. Силвия Митева (художествена гимнастика)

9. Георги Иванов (лека атлетика)

10. Станилия Стаменова (кану-каяк)