Победа и загуба записаха българските боксьори в първия ден на Eвропейското първенство за юноши, което се провежда в черноморския ни курорт Албена. 

Първият състазател от отбора на Борислав Георгиев и Роман Цветков, който се качи на ринга днес - Пламен Янков, започна с успех участието си. Той спечели срещата си срещу арменеца Рафаел Хакобян в категория до 54 килограма с 4:1 съдийски гласа (27:29, 29:27, 28:28, 29:27, 28:28). И при двата равни резултата арбитрите дадоха предпочитанията си за българина.

Веднага след него излезе Иван Насков при 57-килограмовите, но за жалост загуби от унгареца Лионел Норберт Береч с 2:3 гласа и приключи надпреварата. 

Във вторник първия си мач от шампионата ще изиграе и Ясен Радев, който е най-титулуваният в състава ни със сребро и бронз от европейските ученически първенства в по-долната възрастова група (13-14 г.). Негов съперник в кат. до 48 кг ще бъде Алиаксандър Лаурушчик от Беларус. 

Другите ни 10 национали почиват в първия кръг по силата на тегления по-рано жребий и директно на осминафинал във вторник ще се боксират Николай Зафиров (66), Стоил Станоев (70) и Георги Лефтеров (+80)

Срещите от Европейското започват от 16:30 часа на два ринга в спортната зала на курорта Албена.