В Пловдив бяха раздадени 8 от общо 21 комплекта медали по време на световното първенство по гребане до 23 г. Италия поведе в общото класиране с 3 златни отличия, следвана от САЩ с два и Франция със злато, сребро и бронз.

При младежите Италия триумфира на четворка с рулеви с време 6:24.57 мин, изпреварвайки драматично само с 21 стотни Нова Зеландия. Третото място остана за Германия.

Италианската лодка е златна и на двойка без рулеви лека категория с време 6:53.14. Среброто в дисциплината е за Турция, а бронзът – за Гърция.

Франция триумфира на четворка скул лека категория с време 6:05.61 мин. Втора е лодката на Великобритания, а на трето място е Дания.

Румъния грабна златото на четворка без рулеви с време 6:10.64 мин. Среброто е отново за Великобритания, а бронзът – за Канада.

При девойките САЩ стана световен шампион на четворка без рулеви с време 6:53.68 мин. Втора е лодката на Канада, а трета – Великобритания.

Американките триумфираха и на двойка без рулеви с време 7:33.64 съ солиден аванс пред Великобритания и Австралия.

Италианките взеха златото на четворка скул лека категория с време 6:49.59 мин. Втопа е лодката на Франция, а трета – Германия.

Момичетата на Полша станаха световни шампионки на четворка скул с време 6:43.20 мин. Среброто е за Австралия, а бронзът – за Франция.

Програмата от последния ден от световното първенство на гребната база в Пловдив започва в неделя сутрин в 9 часа. Церемонията по закриването ще бъде малко след 13 часа.