Избирането ми за номер 3 на Балканите е най-голямото признание в кариерата ми, което съм получавал от страна на журналистите, заяви плувецът Петър Стойчев пред репортери след анкетата на БТА "Спортист на Балканите".

Световният шампион на 25 км в открити води остана трети в допитването до информационните агенции от Балканския полуостров, като отстъпи само пред Новак Джокович (Сърбия) и Ивица Костелич (Хърватия).

"За мен е чест да съм до такива спортисти като Новак Джокович и Ивица Костелич. Искам да благодаря на БТА за усилията в организирането на тази анкета. Радвам се, че и Кубрат Пулев намери място в топ 10 и нека другата година след Олимпиадата в Лондон 40-о издание на анкетата да бъде спечелено от българин", каза още Петър Стойчев.

Плувецът все още не е направил програмата за подготовка за другата година, когато ще се бори за участие на олимпийските игри. В близките дни Стойчев очаква раждането на второто си дете.

"Сега очаквам най-важното нещо - да стана баща за втори път. Искам да се роди детето и след това ще си направя програмата за подготовката за другата година. Важното е всичко да е наред, подкрепата на семейството ми е доказана хиляди пъти. А целта за догодина е ясна - участие на Олимпиадата в Лондон и достойно представяне там. Самото ми участие на олимпийски игри ще бъде голям успех за мен.

Радвам се за успешното представяне на младите плувци на европейското първенство в Полша. Подобриха десетки национални рекорди, което е доказателство, че се работи правилно", каза още Петър Стойчев.