11-членна делегация на Катарския олимпийски комитет ще бъде на официално посещение в София от 28 април до 1 май 2013 г. Тя ще бъде водена от Н. Пр. шейх Сауд бин Абдулрахман Ал-Тани - генерален секретар на Катарския олимпийски комитет.

Целта на визитата е да се обсъдят възможностите за бъдещото сътрудничество в областта на спорта между Катар и България, организирането на съвместни подготвителни лагери на спортисти от двете страни, използването на спортните бази на разменни начала, както и партньорството между националните антидопингови организации в общата борба срещу употребата на допинг в спорта.

Катарските гости ще се срещнат с министъра на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев на 29 април /понеделник/ от 9,30 часа в заседателната зала на Министерски съвет. В 10,15 часа те ще имат среща с Деяна Костадинова - вицепремиер и министър на труда и социалната политика.

По-късно, в 11,15 часа в понеделник, в аула „Максима” на Националната спортна академия „Васил Левски” ще започне официална церемония по удостояването на генералния секретар на Катарския олимпийски комитет Н. Пр. шейх Сауд бин Абдулрахман Ал-Тани с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на спортната академия.

На 30 април /вторник/ в 12,00 ч. катарските гости ще посетят Високопланинския спортен комплекс „Белмекен” заедно с министър Петър Стойчев и неговия заместник Йордан Йовчев, където ще разгледат залите и спортните съоръжения. Същия ден програмата предвижда посещение в Пловдив и запознаване с гребния канал и прилежащия хотел, където делегацията ще бъде в 16,00 часа.