Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев прие поканата на президента на БФХГ Илиана Раева и бе сред гостите на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Арена Армеец, където българските гимнастички спечелиха общо осем медала, шест от тях днес.

"Наистина един великолепен Великден за българския спорт, за българската художествена гимнастика. Няма как да не бъда впечатлен. Сигурен съм, че няма българин, който да не харесва тези момичета и аз не правя изключение", каза Стойчев.

Той проведе разговор с гимнастичките от ансамбъла и Силвия Митева. "Удоволствие е да разговаряш с такива прекрасни момичета, с такива добри състезателки по художествена гимнастика. Уверих ги, че всичко това, което правят, ще бъде подкрепено от държавата и занапред. Те трябва да бъдат спокойни и да тренират. Всичко това това, което видях е ясен знак, че няма отличие, ако продължат така да работят, да им се изплъзне в бъдеще", добави министърът на спорта пред БТА.

Той заяви, че не е имало проблеми между него и този спорт. "Между мен и художествената гимнастика проблеми не е имало никога. Нека това да стане ясно веднъж-завинаги. Днес все пак е Великден и ние сме тук за художествената гимнастика. Художествената гимнастика е нещо по-различно от едно и две имена. Искам да похваля организаторите за тази прекрасна надпревара и да благодаря на спонсорите, които подкрепят българския спорт. И да им кажа, че от името на държавата им благодаря за това, което правят за всички нас, за българския спорт, за българските спортисти и за зрителите.“

„Нека да си пожелаем да има повече такива хора, защото българският спорт има нужда от подкрепата на бизнеса. Искам да пожелая на всички треньори, на всички състезатели да продължават да работят така усърдно и съм сигурен, че силния български дух ще надделее и ние ще продължаваме да се представяме на нужното ниво и България винаги ще бъде силна в спорта, каквото е била досега", каза още Петър Стойчев.