Петима българи ще имат възможността да покажат уменията си още в първия ден на започващия утре, 13-ти август, турнир по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. 

В откриващия мач на маса номер 12 Стефан Тодоров ще се изправи срещу представителя на Люксембург Ерик Глов. В дневната сесия ще видим още срещите на Ивет Илиева, Калина Христова и  Полина Трифонова. 

В мачовете от втория квалификационен кръг, които стартират привечер, ще играе Денислав Коджабашев, а Калина Христова и Ивет Илиева ще започнат участието си в турнира по двойки. 

Ето и цялата програма на българите с часовете на мачовете им: 

1-ви квалификационен кръг: 
9:00 ч., маса 12 - Стефан Тодоров - Ерик Глов (Люксембург);
10:30 ч., маса 4 - Ивет Илиева - Каролин Мишек (Австрия);
11:20 ч., маса 2 - Калина Христова - Валерия Щербатяк (Русия);
12:10 ч., маса 9 - Полина Трифонова  - София-Уан Жан (Испания);

2-ри квалификационен кръг:
18:00 ч., маса 2 - Денислав Коджабашев - Рарес Сипос (Румъния);
19:40 ч., маса 1 - Калина Христова-Ивет Илиева - Рита Финс-Шао Жиени (Португалия)

Днес денят беше изключително натоварен за по-голямата част от хората, грижещи се за организацията на турнира. И последните детайли по подготовката на залата бяха изчистени, a процесът по акредитация е високоинтензивен заради сериозния брой чуждестранни играчи, които пристигат със своите екипи. За перфектното провеждане на надпреварата са се ангажирали повече от 100 души! 30-на от тях са деца, т.нар. ball boys, които ще подават топките край масите. 

Представители на японската национална телевизия NHK вече започнаха работа по отразяването на елитното събитие, което през тази година освен че привлече интереса на повече от 300 участници, е и с увеличен награден фонд от 190 000 долара. У нас, петото издание на ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, ще бъде отразено с повече от 12 часа пряко предаване на финалните битки в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

Всеки, които иска да гледа висококачествен тенис на живо, може да се сдобие с билети директно в „Арена Асарел” или в мрежата на “Eventim”.