Най-титулуваната българска състезателка по бадминтон Петя Неделчева се завърна в спорта и участва на Eurasia Открит международен шампионат на България с награден фонд 10 хиляди долара. Надпреварата започна днес в зала "Европа" в София.

Неделчева участва в квалификациите на двойки жени заедно с Мария Мицова. Двете загубиха в първия кръг от поставените под номер 3 в схемата на пресявките Абигейл Холдън и Лизи Толман (Англия) с 21:12, 16:21, 14:21 за 45 минути.

За Петя Неделчева това беше първо състезание, след като роди своя син. За последно тя игра през април 2017 година.

Неделчева беше старши треньор на националния отбор на България на европейското първенство по бадминтон за юноши, девойки, мъже и жени с увреден слух, което се проведе през юли в Тренчин (Словакия).

В квалификациите на мъже двойки отпаднаха Иван Русев и Димитър Янакиев след загуба от Сердар Коджа и Серхан Салим (Турция) с 22:24, 20:22 за 22 минути.

Две победи в квалификациите постигна Димитър Янакиев на сингъл мъже, а на смесени двойки успех записаха Владимир Шишков и Стефани Стоева.

Европейските шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева са водачки в схемата на двойки жени, а при мъжките дуети номер 1 са Пейо Бойчинов и Иван Панев.

Мария Мицова ще играе на сингъл жени и на смесени двойки с Алекс Влаар.

Иван Русев, Пейо Бойчинов, Мария Делчева и Габриела Стоева/Якуб Битман (Чехия) също са в основната схема на турнира./БТА