Около 300 състезатели от 37 държави ще участват на Eurasia Открит международен шампионат на България по бадминтон, който започна днес в зала "Европа" в София.

Това е най-голямото международно състезание по бадминтон, което се провежда в България. То е от клас International Series и е с награден фонд 10 хиляди долара.

На турнира ще участват едни от най-добрите състезатели от Европа и света, както и български звезди като Петя Неделчева, Стефани и Габриела Стоеви, Мария Мицова, Даниел Николов, Иван Панев, Иван Русев, Пейо Бойчинов и други.

Входът за зрители е свободен.

По програма днес са квалификациите, а от утре започват мачовете от основната схема на мъже, жени, мъже двойки, жени двойки и смесени двойки.

В организацията на турнира се включват и четири международни доброволци, които "Асоциация за развитие на българския спорт" приема в София в периода 11/08 - 08/10/2018, като престоя им в България е съ-финансиран по проект "YouthUP, SportUP" чрез програма "Еразъм+". 

Двама участници от Босна и Херцеговина и по един участник от Португалия и Словакия - по 1 участник от страна ще подпомагат дейностите на АРБС, както и ще проведат 2 семинара по време на периода на провеждане на ЕДС, които ще запознаят местната общност с ЕДС като инструмент за придобиване на умения и знания./БТА