Най-добрата българска състезателка Петя Неделчева се класира за полуфиналите на сингъл жени на турнира от веригата Гран При Голд в германския град Саарбрюкен с награден фонд 120 хиляди долара.

Възпитаничката на Орлин Цветанов победи на четвъртфиналите в оспорван мач Кърсти Гилмор (Шотландия) с 21:18, 19:21, 21:19 за 66 минути. Така Неделчева си осигури минимум бронзов медал от турнира.

В спор за място на финала българката ще играе утре с победителката от двубоя между номер 1 в схемата Юлиане Шенк (Германия) и Олга Конон (Германия).

Междувременно стана ясно, че до 1/4-финалите на Световното лично първенство за младежи и девойки до 19 години в Токио, достигнаха сестрите  Габриела и Стефани Стоеви, които бяха надиграни от силната китайска двойка Ю Ксиохан и Хуанг Вайкионг с 14:21 и 11:21. Азиатките достигнаха до финала и утре ще играят за златните медали.

Особено ценна беше победата на нашите момичета над шампионките на Малайзия - Вай Чи Чонг и Чен Ван Яп на 1/8-финалите с 22: 20  и 21:15.

Петото място на сестри Стоеви, е най-доброто постижение в тази дисциплина на Световно първенство в родния бадминтон.

Европейската шампионка за девойки до 17 години Стефани Стоева, след победи над представителките на Тайланд и Малайзия, отстъпи на 1/8-финала със 17:21 и 17:21 на първата ракета на Корея. Постиженията на двете сестри и в двете дисциплини са най-добри постижения като представителки на Европа, тъй като в сингълите единствено Стефани е от Европа в първите 16 състезателки.

При двойки девойки, сестри Стоеви са единствени в осмицата от Европа.

Победи постигнаха още и Стефан Гърев единично младежи и двойката девойки Мария Мицова и Мила Иванова. Финалите са утре.