Охрана досущ като за президента на САЩ Джордж Буш ще пази участниците в европейското първенство по колоездене за мъже и жени до 23 години в София. Над 30 мотора и 20 автомобила ще бдят за сигурността на състезателите във форума, който е от 19 до 22 юли.

"Мерките за сигурност, които предвиждаме са много сериозни. Надяваме се да минем без инциденти. Ако вървим по план всичко около организацията на шампионата щ бъде готово седмица преди старта", заяви генералният секретар на колоездачния съюз Цвятко Чолаков.

Проблеми по време на европейското обаче ще имат софиянци, тъй като повечето главни улици в центъра ще бъдат затворени за уикенда. Забрана за влизане ще има на бул. "Евлогий Георгиев" от стадион "Васил Левски" до пл. "Орлов мост". Бул. "Цариградско шосе" също ще бъде затворен в посока хотел "Плиска". Автомобили няма да се допускат и по бул. "Пейо Яворов" и по част от бул. "България".

"За съжаление но може да направим нищо по въпроса, но нека жителите на София приемат това от добрата му страна. Европейското първенство ще помогне за инфраструктурата на столицата. Най-малкото е, че ще бъдат запълнени дупките по пътищата", обясни Чолаков.