Парламентът посрещна с аплодисменти световния шампион в класическия стил Иво Ангелов. Депутатите прекъснаха за кратко заседанието си, за да поздравят златния медалист в кат. до 60 кг от първенството „Будапеща 2013". 
На официалната ложа до шампиона бяха още президентът на БФ Борба Валентин Йорданов, старши треньорът на националния отбор Армен Назарян, както и генералният секретар на БФ Борба Валентин Савов.

Преди това гостите имаха близо 40-минутна среща с председателя на парламента Михаил Миков. На разговорите бяха обсъдени проблемите на българската борба, както и на българския спорт.

"Благодаря на председателя на парламента за вниманието, което отделя на нашия спорт - каза Валентин Йорданов. - Преди това депутатите успяха да се обединят и да подкрепят борбата за оставането й в олимпийската програма на игрите. А сега почетоха и нашия шампион. Срещата беше много полезна. Обсъдихме наболели проблеми, като ученическия спорт, състоянието на спортните бази, условията за подготовка, финансирането..."

Шампионът получи печетния знак на парламента, а шефът на Народното събрание се ангажира да посредничи за възстановяването на залата по борба на „Миньор" (Перник), чийто състезател е Иво Ангелов.

На разговорите присъства и олимпийския шампион в класическия стил Георги Мърков, депутат и зам.-председател на комисията за децата, младежта и спорт в парламента.

"За първи път парламентът приема спортисти и се радвам, че това са представители на моя спорт - борбата - каза Мърков. - Всъщност именно тя успя за първи път да обедини депутатите, които преди месец дадоха единодушната си подкрепа за оставане на най-успешния български спорт в програмата на олимпийските игри."