Александър Александров-Памперса получи право да участва във втората гала вечер от професионалните серии на АИБА (APB) в категория до 52 кг, която ще се проведе на 29 ноември в руския град Новосибирск. Новината съобщи президентът на боксовата ни федерация Красимир Инински, който участва в конгреса на АИБА в Южна Корея.

Памперса ще замени контузения мексиканец Елиас Емилио, който постигна победа в първия кръг над аржентинеца Мартинес. Съперник на българина ще бъде един от най-титулуваните боксьори в категорията Миша Алоян от Русия. Роденият в Армения боксьор е бронзов медалист от олимпиадата в Лондон 2012, двукратен световен шампион (Баку 2011 и Алмати 2013), европейски първенец от Москва 2010. Той започна участието си в новия формат на АИБА с победа над италианеца Пикардо.

На ринга в столичната зала "Христо Ботев" на 21 ноември за първия си мач в категория до 81 кг се очаква да се качи и Спас Генов. Европейският вицешампион от Пловдив 2006 пропусна първия кръг заради контузия.

"Имам уверението на Спас, че е възстановен и ще участва. Надявам се да се представи достойно и да зарадва българските фенове на бокса", заяви Инински. Съперник на Генов трябва да бъде коравият французин Будерлик, който в първия кръг изненада олимпийския вицешампион от Лондон Ниазимбетов от Казахстан.

В Новосибирск са и двубоите в категория до 64 кг, където боксира Борис Георгиев. След загубата в първия кръг от Артем Харутунян (Гер) следващият съперник на българина ще е украинецът Кислицин.

Все още невъзстановен от операцията си на апендицит е Тервел Пулев, който в събота ще бъде част от щаба на брат си Кубрат в битката с Кличко.