Бившият световен шампион по бокс за професионалисти Мани Пакиао има намерение да отложи прекратяването на кариерата си, защото иска реванш от Флойд Мейуедър, съобщава Boxingscene. Пакиао не се е боксирал от 2 май миналата година, когато в "Мача на века" в Лас Вегас загуби от американеца Флойд Мейуедър в мач, който се разиграваха три световни титли в полусредна категория. На 9 април 2016-а Пакиао ще излезе на ринга срещу Тимъти Брадли (САЩ).

"Исках реванш с Мейуедър още преди да се договоря за мача с Брадли. Искам да завърша 21-годишната си кариера в бокса запомнящо се. Какво може да бъде по-добре от мач с най-добрия боксьор в света?", каза Пакиао.

"Феновете вече видяха този мач през май миналата година, но поради редица обстоятелства те се получиха това, което очакваха. Искам да довърша работата си", добави филипинецът.

Самият Мейуедър прекрати кариерата си през септември с бой срещу Андре Берто. Той завърши с 49 победа от 49 мача на професионалния ринг. 37-годишният Пакиао е единственият боксьор в историята, печелил световни титли в осем различни категории.

На професионалния ринг филипинецът има 57 победи, от които 38 преди удара на последния гонг, 6 загуби и 2 равни мача. От 2010 година Пакиао е сенатор в парламента на Филипините./БТА