Младият български боксьор в категория над 91 килограма Петър Белберов загуби по точки от Ясем Делавари /Иран/ и приключи участието си в Световното първенство по бокс за аматьори в Баку.

Младият Белберов, който тренира бокс едва от година и половина, бе напълно равностоен на опитния Делавари и двамата си разменяха тежки удари и през трите рунда. В крайна сметка съдиите точкуваха 18:14 точки в полза на Ясем Делавари.Това бе първото появяване на Петър Белберов на ринга в Баку.

След последната среща за днес президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински каза за БТА по телефона от Баку:

“Петър даде всичко от себе си. В третия рунд просто прегази иранеца, който започна да хитрува и два пъти си изплю гумата, за да спре атаките на Петър, а за това получи и официално предупреждение от рефера. Картината бе наистина комична, защото иранският боксьор изглеждаше като татко на 21-годишния Петър . . . Признавам се, че останах без глас. Е, съдиите не знам как видяха мача. . . По-важното е, че Петър показа характер и е ясно, че има потенциал”.

Така равносметката на българските боксьори от днес е две загуби, след като в следобедния сеанс Найден Стоянов в категория до 69 килограма загуби от Апичет Саенсит /Тайланд/ с 11:20 точки. Утре на ринга в Баку ще се състезава само един български боксьор - в категория до 64 килограма Ангел Христов ще кръстоса ръкавици с Кавая Аюби/Афганистан/.