Завърши първият ден от международния турнир по модерен петобой, който се провежда в Пазарджик. Турнирът е в памет на легендата Христо Чочев.

Българските петобойци се представиха чудесно и затвърдиха впечатленията, че страната ни има бъдеще в модерния петобой. Във фехтовката Яво Пешлеевски и Илия Илиев събраха по 271 точки и си разделиха първото място в дисциплината. Пешлеевски заема 2-ро място в генералното класиране след 2-те дисциплини с общ сбор от 587 точки.

При момичетата първите 2 места в генералното класиране са заети от българките – Василена Тимофеева (543т.) и Малина Деянова (540т.).

Така българските състезатели остават фаворити за призовите места.

Треньори и участници не скриха задоволството си от условията и организацията на турнира. Всички бяха единодушни, че България е чудесен домакин.

„Много съм доволен от българските състезатели, правят едно много достойно представяне. Получава се прекрасно състезание. Организацията е на изключително високо ниво. За пореден път показваме, че можем да организираме подобни форуми.“, заяви президентът на БФМП Андрей Кузманов.

Междувременно вчера приключи републиканското първенство – турнир от категория Youth C, които се провеждаше успоредно с международния турнир. При момчетата отборът на НСА завоюва 1-во място (2619т.), 2-ри се нареди „Шампион1“ (2602т.), а 3-ти остана отбор „Диана“ (2566т.). В индивидуалното класиране най-много точки спечели Христо Иванов от „Диана“ (910т.), втори остана Антони Лилов от НСА (897т.), а трети Калоян Стаменов (894т.), също от НСА.

При момичетата на първо място се класира отбор „Шампион“ (2567т.), втори и трети станаха „Хебър“ (2429т.) и „Одесос“ (2414т.). В индивидуалните класации на първо място се нареди Кристина Данаилова от „Хебър“ (877т.), второ и трето място заеха състезателките от „Шампион“ Христина Караколева (866т.) и Мария Башлийска (861т.)

Днес предстои комбинираната дисциплина, която включва бягане със стрелба. Дисциплината ще се проведе на територията на парк „Острова“.