Българските ездачи се представиха отлично и във втория ден на Световната купа по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия в Божурище. 

Андрей Гочев с кобилата си Балофина спечели златния тур за наградите на Habau, като премина чисто паркура с височина на препятствията до 145 см и беше най-бърз с време 64,20 сек. В първия ден на надпреварата Гочев също триумфира в златния тур “Бяла Карта”.

Втори днес се класира друг наш състезател Калин Неделчев с Мон Кюр, който премина изпитанието за 66,96 сек. Неделчев живее и тренира в Германия, като пристига за Световната купа за първи път от 6 години. Третото място зае гъркинята Николина Макарона с Арк де Триумф.

В сребърния тур за приз “Домейн Бойар” с височина на препятствията до 130 см триумфира Ангел Няголов с Гидеон. След него се класира Павлин Ангелов със Залина, а трети е гръцкият състезател Джордж Димарас с Ламю дю Хамю. 
 
Изпитанието за млади коне за наградите на ЦУМ спечели гръцкият ездач Критон Заферопулос с кон Форевър Лайфхебер, втори е унгарецът Золтан Жекуш с Адел, а трети е Светлин Иванов с Граф Абанос.
 
Големият приз “Бяла Карта” е утре от 17 часа, като ще е квалификация за европейския шампионат и ще носи точки за Longines ранкинг листата. Височината на препятствията ще от 140 до 160 см. Наградният фонд в това изпитание е 25 000 евро, а общият е 43 000 евро.