Ангел Няголов с кон Кондарко спечели в оспорвана битка държавното първенство по прескачане на препятствия в клас Т в пловдивското село Житница. 

В последния ден на състезанието в конната база "Тракиец" талантливият ни ездач преодоля и двата манша на паркура без наказателни точки, което му донесе шампионската титла. Втори се класира Ивайло Бонев с коня си Денденс, който също завърши без наказателни точки, но беше малко по-бавен от Няголов. С бронзовия медал си тръгна Андрей Гочев с Балофина.

Призьорите бяха изведени до почетната стълбичка по изключително атрактивен начин с три джипа Ленд Роувър. За доброто настроение на гостите допринесоха и изпълненията на чаровното трио Сопрано.

Владимир Георгиев с кон Фарина спечели титлата в група Б, като завърши с нула наказателни точки в крайното класиране от трите състезателни дни. 

След него се нареди Стоян Китаровски с Крис, който също премина надпреварата без наказателни точки, но с по-слабо време. Трети на почетната стълбичка застана Павлин Ангелов със Залина. Той финишира паркура с 4 наказателни точки. Ангелов има и пето място в тази категория, но с Демет Комтеса. 

От 1 до 3 юли конната база "Ген. Крум Лекарски" в Божурище ще приеме Световната купа по прескачане на препятствия.