Веднага след последното изпитание на конна база „ Ген. Крум Лекарски” в Божурище, вицепрезидентът на Европейската федерация Арман Озкьоркей от Турция заяви, че България и по-специално родната федерация по конен спорт са направили перфектна Световна купа и оценката му е повече от отлична.

„ Браво за организацията. Никога не съм се съмнявал, че Българската федерация по конен спорт може да допусне някакви проблеми. Наистина за мен е чест да го кажа, но истината е ,че всичко беше на много високо ниво и това го видяха всички. Вие поставихте едно ново начало , което адски много ми хареса и бъдете сигурни, че още на следващия ни Конгрес аз ще го предложа да стане част от Купата на нациите. Става дума за детското състезание – ездачи от 11 до 14 годишна възраст. Вече говорих с някои от моите колеги и те са съгласни. За да е още повече интересно и стимулиращо ще поискам един от основните ни спонсори да го подкрепи финансово и да носи неговото име. Децата са бъдещото на нашия спорт  и подобни турнири ще са само от полза и добра възможност за развитие”, сподели вицепрезидентът на ФЕИ Арман Озкьоркей.

Своята оценка направи за цялата Световна купа и зам.председателят на родната федерация по конен спорт д-р Крум Рашков.

„ Това беше 36 издание и 10-то юбилейно в Божурище, което правим в България и за първи път имахме регистрирани толкова много коне. Точно 244. Досега не беше се случвало. По –трудна беше организацията , разбира се, но целия екип се справи чудесно и искам да им благодаря от сърце. Отличните условия на конна база „Ген. Крум Лекарски” ги видяха всички и се убедиха във възможностите да се правят там силни международни състезание. Не искам да отличавам никого индивидуално , но няма как да не отбележа с радост и гордост представането на нашия отбор при децата, които станаха победители в Купата на нациите. Ивана Ангелова , Ася Петрова,Елиза Чолакова и Ая Митева са нашите надежди и съм много щастлив, че направиха всичко по силите си, за да се чуе българския химн. Малко не достигна и на мъжете да повтовят техния успех, но и второто място е отлично предстяване. Това ни дава право за участие във финалите на Дивизия 2 . Резултатите ни дават добра предпоставка при мъжете за  Олимпийската квалификация в  Токио 2020, както и за детския отбор на предстоящото Европейско първенство. Много скоро ще имаме заседание на УС на който ще бъде направен анализ и ще определим мъжкия ни отбор за финала на Купата на нациите, който ще бъде в края на този месец в Атина. Сега ни предстои още един международен турнир по всестранна езда от  20 до 23 юни на конна база Калоян- Арбанаси”, каза Крум Рашков.

На завършилата Световна купа в Божурище, България има спечелени 28 призови отличия ( 9 първи места, 9 втори и 10 трети) в различните изпитания, както индивидуални, така и отборни.