Националният ансамбъл на България заема временното второ място в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Арена Армеец София.

Грациите ни изиграха много силно съчетанието си с пет ленти. Чистото изпълнение пред родната публика им донесе оценка от 18.400 точки.

Капитанът Михаела Маевска, която преди около 40 дни претърпя операция на коляното, се справи отлично с първото си изпълнение след завръщането.

Останалите момичета Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова за пореден път играха на много високо ниво, заслужило бурните аплодисменти на публиката.

Грациите ни изненадаха верните фенове с нови трика за композицията с пет ленти, поставена по музика на композитора Георги Андреев.

Първата позиция към момента е за състава на Русия, който получи 18.450 точки. Третото място след първия състезателен ден е за Беларус с 18.200.

Утре гимнастичките на Ина Ананиева ще излязат за второто си изпълнение с бухалки и обръчи. Едва след това ще станат ясни медалистките в многобоя. Надпреварата при ансамблите в събота (28 май) започва в 18.15 часа.

Челната шестица допълват Италия (18.000), Израел (17.900) и Украйна (17.350). Германия (17.200) и Финландия (16.550) допълват осемте състава, които влизат на финалите на ленти.

Общо 14 ансамбъла се впуснаха в тежка надпревара за медалите от Световната купа в София. 

Входът за първите два дни от турнира е свободен, с билети ще се влиза само в неделя, 29 май, на финалите на отделните уреди.