Българските фенове ще имат последен шанс през този уикенд да се насладят на живо на страхотния ансамбъл по художествена гимнастика.

Както е известно, грациите обявиха, че ще сложат край на кариерите си след последното състезание през настоящия сезон.

Световната купа, която стартира днес, е последният турнир у нас, на който момичетата на Ина Ананиева ще участват пред родна публика.

Много добра подиум тренировка за ансамбъла

Именно затова емоциите и напрежението за Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова ще бъдат с много високи нива.

Момичетата ще се конкурират с още 13 ансамбъла на Световната купа в Арена Армеец (27-29 май), сред които са Русия, Италия и Азербайджан.

Специален ритуал за ансамбъла и Илиана Раева

Грациите ни ще излязат на килима днес около 18.45 часа за съчетанието с 5 ленти. Битката за многобоя започва в 18.00 часа, а нашият ансамбъл е във втория поток. Грациите ни ще играят с предпоследен стартов номер, точно след изпълненията на големите конкуренти Русия и Азербайджан.

По програма съчетанието с бухалки и обръчи ще изиграят в събота, 28 май, когато ще станат ясни и призьорите в многобоя. Входът за двата дни е свободен, с билети ще се влиза само в неделя, 29 май, на финалите на отделните уреди.

Ина Ананиева: Ще бъде емоционално състезание

Състезанието в индивидуалната надпревара днес започва в 15.15 часа, а втората група от състезателки ще излязат в 19.15 часа. Невяна Владинова ще се състезава именно в последния поток.

Извън класирането ще участват Ерика Зафирова, Симона Дянкова и Мадлен Радуканова. Трите момичета, както и Катрин Тасева, започват надпреварата в 15.15 часа.

Официалното откриване на турнира ще е от 17.30 часа.