Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, кметът на община Айтос Васил Едрев и народният представител Севим Али откриха многофункционално спортно игрище в СУ „Христо Ботев“, град Айтос. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта с 88 000 лева.

Ваня Колева изтъкна, че инвестициите в спортна инфраструктура са факт, благодарение на правителството на премиера Бойко Борисов и личния ангажимент на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. “Ако ММС не беши поставило като приоритет масовия спорт нищо от това, което днес виждате, нямаше да се случи“, заяви зам.-министър Ваня Колева.

Колева допълни, че още преди една година по време на  състезанието по акробатика в Айтос, е станала свидетел на пълните зали. „Всички знаем колко много известни български спортисти са тръгнали от градове като Айтос, от тези зали, колко е важно за всички нас като родители, като институции младите хора да живеят и растат здрави, да изграждат едно изключително здраво общество на млади и активни, можещи хора“, каза Колева.

Кметът на община Айтос Васил Едрев благодари на Министерството на младежта и спорта за реализирания проект и увери учениците, че ще напълни двора със спортни съоръжения. Той категорично заяви, че спортът възпитава и поправя оценките в бележника.

Съоръжението разполага с игрище с изкуствена трева и нова асфалтобетонна настилка. Осигурени са и приспособления за мини футбол, баскетбол, волейбол и тенис на корт.