На мотополигон Айтос днес се проведоха свободните тренировки, квалификациите и първия манш за пилотите в клас МХ в мотокроса. 

61 състезатели от България, Румъния и Турция карат на отлично подготвеното трасе на което ще бъдат определени и шампионите по мотокрос за 2018 година. Както е известно, надпреварата в Айтос е последен кръг от календара на Републиканския ни шампионат. 

В състезателния манш за МХ участие взеха 22 пилоти, като много бързо от старта влезе в първия завой Григор Царев (Джей Ар Си , КТМ) и поведе колоната. В края на обиколката обаче Царев беше задминат от Мартин Тодоров (Еър макс рейсинг, Ямаха) и остана на след него до финала. Тодоров финишира с аванс от 10.5 секунди пред Царев. 

На третата позиция се нареди Георги Недев (Сикс спортс, Кавазаки). В утрешния ден след официалното откриване на Гран При Айтос ще бъде и втория състезател манш за МХ, който включва 15 минути състезателно време + 2 обиколки. 

Ето и пилотите с най-бързи времена от квалификациите: 

Клас МХ 65 – Живко Иванов (Панчо рейсинг тим, КТМ) 2:21:248 минути
Клас МХ 85 – Християн Георгиев (НСА Моторспорт, КТМ) 2:05,075 минути
Клас МХ2 – Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, КТМ) 1:48,009 минути
Клас МХ1 – Ивелин Манев (Моторейсинг Варна, КТМ) 1:54,915 минути

Утре (неделя) от 10:30 часа е официалната церемония по откриване на последния кръг от календара, а след него са и състезателните маншове.