От преснцентъра на политическа партия ГЕРБ побързаха да излязат с изявление до медиите по повод задържането на Гълъбин Боевски в Бразилия с два килограма кокаин.

Арестът е извършен в понеделник. Той се прибирал към България с дъщеря си, която участвала в тенис състезание. На летището в Сао Пауло обаче у него е намерена дрогата. Българинът е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

През 2008 година семейството му влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор.

"Във връзка с информациите, че щангистът Гълъбин Боевски е задържан с наркотици в Бразилия, сме длъжни да уточним следното: ПП ГЕРБ е прекратила членството на спортиста Гълъбин Боевски на 25 април 2008 година. Припомняме, че след като на 19 април 2008 година синът на Гълъбин Боевски се самонарани при игра с газов пистолет в училището, в което учи, спортистът подаде оставка като общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. Седмица след инцидента членството му в партията беше прекратено заради несъответствие между допуснатите действия от страна на Боевски и морала и устава на ПП ГЕРБ. След подаването на оставката си като общински съветник, Гълъбин Боевски по никакъв начин не е участвал в работата на ПП ГЕРБ".