"Не можем за кажем подробности за Гълъбин Боевски, докато не се получим повече информация. Засега знаем само, че е задържан от бразилските власти", заяви говорителят на МВнР Весела Чернева, цитиран от TV7.

Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски беше арестуван в Бразилия с два килограма кокаин. От Федералната полиция в столицата Бразилия потвърдиха за задържането на български гражданин. Арестът е извършен в понеделник. Той се прибирал към България с дъщеря си, която участвала в тенис състезание. На летището в Сао Пауло обаче у него е намерена дрогата. Българинът е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София, съобщава БГНЕС.

Това не е първият скандал около бившия спортист. През 2003 година е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му. През 2008 година семейството му отново влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор.

Най-големия си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 година, когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България.