Отвлеченият преди повече от месец 22-годишен студент от НСА Румен Гунински бе освободен. Това съобщи за Дарик главният секретар на МВР Калин Георгиев. Няма информация дали е платен откуп.

Момчето е в добро здравословно състояние и е бил оставен с автомобил в района на Елин Пелин. След това младият мъж е потърсил помощ от личния си телефон и така е бил прибран, съобщава dariknews.bg.

Момчето е било разпитано в Районното полицейско управление.

22-годишният Румен Гунински, студент в Националната спортна академия (НСА) бе отвлечен на 19 октомври 2009 г. Трима маскирани натикаха студента в бял микробус, докато разхождаше кучето си. Последваха дни на неизвестност, като от МВР и от близките на момчето категорично отказваха да потвърдят информация за евентуално искан откуп или даван такъв. Появиха се обаче информации за искан откуп за няколко стотин хиляди евро. В крайна сметка никой не потвърди за искан или даден такъв.

На 27 октомври 2009 г. в анонимен сигнал на телефон 166 бе съобщено, че отвлеченият Румен Гунински се намира във вилната зона „Килиите" в покрайнините на столицата. Впоследствие сигналът се оказва фалшив.

22-годишният младеж е син на правешкия бизнесмен Румен Гунински, в момента общински съветник на БСП в Правец.