Младият баскетболист и син на бизнесмен Румен Гунински - младши е отвлечен тази вечер в района на „Студентски град", научи Дарик. Според непотвърдена информация отвличането е станало в района на Зимния дворец.

Семейство Гунински е приближено до президента на ЛукОйл Академик Валентин Златев.

Румен Гунински - младши е студент в НСА, първи курс баскетбол.

По първоначални данни похитителите са били с бял микробус. Част от тях са били маскирани като полицаи.

Нападението е станало докато момчето, заедно със свой приятел, разхождал кучето си. Близки на отвлечения твърдят, че той учи спортен мениджмънт, според друга информация се занимава с баскетбол. Приятели на отвлечения разказаха, че по никакъв начин той не е проявявал признаци да е заплашен. Младежът бил от Правец, от преди около две години живее в София и не е демонстрирал висок стандарт, разказаха още негови познати.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви пред Дарик, че отвлеченият е студент в Националната спортна академия, но отказа да каже името му.

Цветанов каза още, че отвлеченото момче не е криминално проявено. По информация на Дарик, отвлеченото момче е син на столичен бизнесмен.

В момента района в „Студентски град" е отцепен от полиция. Органите на реда издирват микробуса на похитителите. Сигналът за нападението е бил подаден на телефон 112.

В района, където е извършено похищението, се намират едни от най-луксозните заведения в „Студентски град". Наблизо са и студентските общежития на НСА.

Името на бащата Румен Гунински, според "Дакси", фигурира в няколко фирми. Това са  "Университетски недвижими имоти-Правец", " Булит", " Фламинго" и "Рум ойл", "Голд тайм", участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград "Орханиец 98", "футболен клуб - Правец-99", Фондация за възстановяване на правешкия възрожденски манастир "Св.Теодор Тирон", сдружение "Обединен спортен клуб-Правец- 2008".

Името на Румен Гунински е свързано с туризма. Според непотвърдени данни той е съдържател и на редица заведения. В момента той е и общински съветник на БСП в Правец.

Още по темата в Dariknews.bg