Осем български състезатели ще изиграят своите мачове в днешния четвърти ден от програмата на 69-ия международен турнир по бокс "Странджата" в столичната зала "София". 

В следобедната сесия, която започва от 15 часа, ще се играят двубоите от женската надпревара. Първа на ринга ще се качи европейската шампионка в категория до 48 кг от София 2016 Севда Асенова.

При дебюта си в тазгодишното издание на турнира тя ще се изправи срещу Роберта Бонати от Италия в повторение на финала на първенството на ЕС през миналата година, завършил с победа за българката. 

В категория до 51 кг Габриела Димитрова ще срещне Лиз Сандебиер от Швеция, която в първия кръг отстрани Венелина Поптолева. 

Около 15:45 часа ще започне мачът на европейската и световна шампионка Станимира Петрова, която ще стартира защитата на трофея си от "Странджа" срещу американката Нефатериа Милър в категория до 57 кг.

И двете не играха в първия кръг за разлика от Деница Елисеева и румънката Ленута Перижок, които вече записаха по един успех и ще определят втората полуфиналистка в тази част на схемата. 

Във вечерната сесия при мъжете, която започва в 18 часа, ще имаме четирима участници. Своите първи мачове в надпреварата ще изиграят Боян Асенов (56 кг) и Радослав Панталеев (91).

Най-малкият от братята Асенови ще направи своя дебют при мъжете срещу представителя на Мавриций Луис Майки, а Панталеев ще има за съперник китаеца Жибао Ван.

Другите двама наши представите в кат. до 91 кг – Кристиян Димитров и Иван Мечков, ще боксират срещу представители на Бразилия и Иран в последните два мача от вечерната сесия около 20 часа.

Всички днешни срещи са от 1/4-финалите на турнира и победителите ще си гарантират най-малкото бронзови медали. Билетите за целия ден са по 5 лв. и могат да се закупят на входа на зала "София".