Организаторите на отворения турнир за Купата на България по голбал продължават да търсят помощ за провеждането на състезанието. Липсата на средства е на път да провали чудесната инициатива, която е насрочена за 26 и 27 септември.

Надпреварата ще се проведе в баскетболната зала на Националния стадион “Васил Левски”. Това е единственият колективен спорт у нас за незрящи, в който спортистите ни могат да докажат себе си. Тази година обаче, повечето от спонсорите се оправдават с икономическата криза и не проявяват интерес към надпреварата. За щастие на организаторите вече има една фирма, която е отговорила на поканата за помощ. Става въпрос за сладкарници “Неделя”, фирмата предоставя своите сладки изкушения в подкрепа на участниците.

Организаторите все още се нуждаят от подкрепа, като не се търсят пари в брой, а се опитват да намерят помощ, която да се изразява в осигуряването на нощувки и храна за чуждестранните отбори, които ще пристигнат у нас.

Държавните институции и Агенцията за хора с увреждания буквално са абдикирали от подобни мероприятия, което затруднява провеждането на подобно мащабно състезание, в което ще вземат участие и отбори от България, Гърция, Сърбия, Македония и Иран.

Ако някой прояви интерес и има възможност да помогне, може да се свърже с организаторите на турнира чрез официалния сайт на клуба www.vitoshabg.com.