Олимпийските състезатели по спортна стрелба Антон Ризов, Самуил Донков и Антоанета Бонева ще бъдат сред участниците в тазгодишното издание на турнира “Софарма”. За спортното събитие участие са заявили над 70 стрелци от цяла България. Надпреварата ще носи точки на участниците за покриване на нормативите за участие в Европейското първенство по стрелба в Марибор, Словения.

Състезанието по стрелба с пневматично оръжие ще се проведе от 10 до 12 ноември в стрелкови комплекс “Гео Милев” в София.

“Турнирът е важен за всички, които биха могли да покрият норматив за европейското първенство, освен това в подготвителния сезон е от значение да имаме повече стартове, за да се трупа опит. Аз лично участвам в тези турнири, за да свикна с новия пистолет и да си доизградя модела на стрелба”, каза олимпийската състезателка Антоанета Бонева.

"За стрелбата е много важно да се популяризира, за да може този спорт да има бъдеще и децата да се запалят да тренират, а това се случва именно чрез турнири като Софарма", допълни тя.

Надпреварата ще събере стрелците с пистолет и пушка при мъже, жени, юноши и девойки. В нея ще се включат още българските олимпийци Антон Ризов, Самуил Донков и Антоанета Бонева, които участваха в турнира през 2015 година.

Тогава европейският шампион Антон Ризов спечели титлата при стрелците с пушка, а Самуил Донков и Антоанета Бонева си тръгнаха със злато на пистолет.

Стрелбата с пистолет започва на 11 ноември, петък, а борбата за медалите в стрелбата с пушка ще бъде на 12 ноември, събота. За тазгодишното издание на стрелковия турнир, вече са заявили участие над 70 състезатели от 14 клуба от цялата страна.