Талантливата млада състезателка по спортна стрелба Мирослава Минчева завоюва изключителен успех на състезанията за Световната купа за юноши и девойки в гр. Габала, Азербайджан като спечели сребърен медал в дисциплината 25 метра Спортен пистолет. 

Мирослава влезе с първи резултат във финала - 585 т., резултат, който би ѝ отредил призово място дори и в състезанията за жени. Във финала Мирослава отстъпи единствено на рускинята Маргарита Ломова. 

На трето място се класира състезателката от Чехия Анна Дедова. Това не е първи успех на Мирослава за годината. На Европейското първенство с малокалибрено оръжие в Талин, Естония тя също завоюва вицешампионската титла. 

Мирослава Минчева (с личен треньор Борис Димитров) е състезател на Стрелкови клуб "Светкавица" - Търговище. Нейният успех  показва възходящото развитие на българската спортна стрелба,правилната и успешна работа в Български стрелкови съюз, както и факта, че след Мария Гроздева, Антоанета Бонева, Антон Ризов идват много млади състезатели, които могат да представят отлично България на всички спортни форуми.