На 08 април 2014г. Национална спортна академия и Българска федерация Кану-Каяк подписаха споразумение за сътрудничество. Ректорът на НСА „Васил Левски“ доц. Пенчо Гешев и председателят на БФКК Васил Мирчев положиха подписите си на споразумението в заседателната зала на НСА „Васил Левски“ в присъствието на журналисти и ръководства на двете страни – проф. Даниела Дашева, зам.-ректор по научната, проектната и международната дейност, доц. Николай Изов, зам.-ректор по учебната работа, проф. Димитър Михайлов, зам.-ректор по акредитацията, доц. Румян Христов, ръководител Сектор Гребане, кану-каяк и водни ски, доц. Христо Константинов, ръководител катедра Водни спортове, директорите на БФКК Емил Младенов, Дамян Дамянов и Евелина Петрова, треньори.

Гости на церемонията бяха и експертната група от Националната агенция по оценяване и акредитация, както и студенти от специалност кану-каяк в НСА.

Двете страни се споразумяха за сътрудничество за постигане на следните цели:

1. Повишаване на значението на спорта кану-каяк в системите на елитния спорт и на спорта за всички;

2. Повишаване на резултатите, постигани от елитни български спортисти в подготовката и състезанията по кану-каяк;

3. Усъвършенстване на квалификацията на треньорите и другите членове на екипите на състезателите по кану-каяк;

4. Подобряване на образователните програми и учебни планове за подготовка на треньори и други специалисти от екипите на елитните състезатели по кану-каяк, разработени в НСА „Васил Левски“;

5. Осигуряване на условия за практическа подготовка на студентите на НСА в специалност „Спорт“ за придобиване на квалификация „Треньор по кану-каяк“;

6. Подобряване на научната и методическа осигуреност на тренировъчната и състезателната дейност на талантливите и елитни спортисти;

7. Осигуряване на условия за провеждане на научни изследвания и повишаване равнището на научните изследвания в областта на спортната подготовка на състезатели по кану-каяк.

Споразумението предвижда провеждането на съвместни кампании за популяризиране на спорта кану-каяк, включително в инициативи за идентифициране и привличане на млади спортисти; разработване на международни програми и проекти; разработване на информационни материали; разработване на система за многогодишна спортна подготовка на състезатели по кану-каяк и още много други съвместни проекти и инициативи, които ще доведат до подобряване нивото на спорта кану-каяк в България и ще го направят познаваем и предпочитан спорт.

Вече е започнала подготовката на системата за многогодишна спортна подготовка на състезатели по кану-каяк от специалистите в НСА „Васил Левски“.