Испанският град Гуадалахара заменя Валядолид и ще бъде домакин на Европейското първенство по художествена гимнастика от 1 до 3 юни тази година.

Първоначално Валядолид трябваше да организира първенството, но домакините се сблъскаха с трудности по отношение на залата, в която да бъдат поставени тренировъчните килими. Затова те поискаха от испанската федерация да промени мястото на домакинството.

Испанската централа предложи Гуадалахара, където има достатъчно място и опит с провеждане на състезания от Световната купа. Датите на Европейското първенство остават непроменени.

Промяната беше одобрена от Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейския съюз по гимнастика с президент българката Мария Петрова.

От четвъртък до събота новите ръководни органи на UEG се събраха на първо заседание за годината в седалището на съюза в Лозана.

В началото на декември на Конгреса в Хърватия Фарид Гарибов от Азербайджан беше избран за нов президент на Европейския съюз по гимнастика, а Мария Петрова - за президент на ТК по художествена гимнастика.