Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова се класира на четвърто място в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика Dalia Kutkaite Vilnius Cup, който се проведе в столицата на Литва - Вилнюс.

Другата българка Катрин Тасева се нареди пета. Турнирът беше уважен от много силни гимнастички.

Шампион в многобоя стана Александра Солдатова от Русия. Среброто спечели Катарина Халкина от Беларус, а трета остана Екатерина Веденеева от Русия. Участие в турнира взеха също Саломе Пажава от Грузия, Юлия Евчик от Беларус и други.

Невяна Владинова изигра много силно съчетание на топка и получи оценка 18.350 точки, а на обръч също игра стабилно и беше оценена със 17.850. Катрин Тасева изпълни силна композиция с бухалки и получи оценка 18.000 точки, а на лента - 17.900 точки.

В състезанието няма финали на уредите, а само многобой.

Главния мениджър на националния отбор за жени Бранимира Маркова заяви, че е много доволна от играта и на двете гимнастички и макар и в извън състезателен период са успели да изиграят композициите си по един много добър начин.

Междувременно българката Ася Иванова спечели сребърен медал в многобоя при жените на международния турнир "HAPYY CUP 2017", който се проведе за юбилеен 20-и път в град Гент ( Белгия). Златото спечели Зохра Агамирова от Азербайджан, а трета се нареди Алина Севалиева от Русия. /БТА