В изключителен финал късно в неделя Хадлей Моргън от Великобритания спечели 6-ото издание на SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2015 по боулинг състоял се в Joy Station. Елитният състезател се включи преди елиминационните срещи и успя с игри близо до перфектните 300 точки да извоюва престижното първо място и чек за 7000 евро от наградния фонд, който беше 55 000 евро. Във финала за титлата Моргън се наложи над сънародничката си Олтон Чембърлейн с 289 на 235 точки и заслужено си тръгва от София като шампион. Трета в генералното класиране също е дама- Джейми Вагнер (Шв), който победи в спора за бронза водачът до финалите Матиас Олсон също от Швеция.

Четирима българи достигнаха до 1/8 финалите и отпаднаха от следващите кръгове. Антонис Бекас, Пламен Станчев, Явор Миланов и Диян Динев се представиха на ниво, но конкуренцията в елиминациите беше повече от жестока. Всички състезатели, които бяха победители в отделните дни на турнира получиха парични премии, както и тези ,които направиха перфектни игри от по 300 точки.

По време на церемонията на награждаване зрителите в Joy Station станаха свидетели и на предложение за брак от страна на гръцкия състезател Александрос Панделидис, който падна на колене и поиска ръката на своята приятелка Афродита. Под бурните аплодисменти на зрители и участници и със сълзи на очите дамата се съгласи и от днес са вече семейство. Най-младия участник в надпреварата беше Лукас Мартинсон на 7 години , който получи оригинална топка за боулинг и предметни награди, заедно с още 6 деца, които бяха под 15 годишни, но придружавани от родителите си участваха в първите дни на турнира.

Общо 258 състезатели от 31 държави се включиха, като тазгодишното издание на SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2015 се изкачи на второ място по рейтинг и награден фонд в Европа.

„ Няма как да не сме доволни. Постарахме се да бъдем перфектни във всяко едно отношение и сме щастливи, че успяхме да получим само похвали за организацията. Много труден турнир защото дойдоха най-добрите играчи по боулинг в Европа и трябваше всичко да е на много високо ниво. Изключителни резултати и перфектни игри направиха участниците, което не се беше случвало до момента. За догодина планираме 7-то издание на SOFIA INTERNATIONAL OPEN по боулинг отново със същия награден фонд”, сподели организаторът Елвира Бахарова.

Награждаването на призьорите продължи до полунощ, а след това играчи и гости взеха участие в специалната празнична програма посветена на надпреварата в Joy Station, с която беше официално закрит авторитетния турнир.