Нешка Робева изненадващо е новият треньор на ансамбъла по художествена гимнастика на Германия, пише beautyinsport.com, позовавайки се на информация в официалния сайт на федерацията по гимнастика на Германия. 

Ето го преводът на  текста в сайта на Германската федерация:

„Германската федерация по гимнастика предприема треньорска смяна в художествената гимнастика. Новият треньор на ансамбъла става българката Нешка Робева. Опитната българска треньорка сменя сънародничката си Екатерина Дуламова, която водеше ансамбъла от 2015 година."

„Радваме се, че можем да разчитаме на много опитната и успешна в международен план треньорка Нешка Робева. Смятам, че с нея ще успеем да постигнем нужния стимул, който е необходим, да направим решителната крачка на международната сцена“, обясни спортният директор на Волфганг Уилям.

„Интересна задача е да работя с отбора следващите няколко месеца, вече направихме композициите, остава само да ги изчистим“, добавя най-успешната ни треньорка.

Очаква се да видим работата й на Световната купа в София в края на март, за която ансамбълът е заявен и ще бъде един от конкурентите на нашите момичета от ансамбъла на България.

Както е известно, 71-годишната Робева на два пъти писа за свои пътувания до Германия. Първоначалната идея е била да помогне като хореограф. На „Герена“ пък за поставяне на съчетания гостува най-добрата немска състезателка в момента Ноеми Пешел.

Според публикация в същия сайт от преди седмица, в която се споменава работата на Робева като треньор, съставът на ансамбъла ще бъде променен.

Екатерина Дуламова води ансамбъла на Германия в последните две години и го класира за Олимпиадата в Рио де Жанейро, на което тимът зае престижното 10-о място. На Световното миналото лято германките останаха 14-и. На Европейското в Холон (2016) Дуламова класира отбора на шесто място във финала на обръчи и бухалки.

Наскоро Робева води като личен треньор на турнир в Норвегия и гимнастичката на Левски Рейчъл Антоанет Стоянов, която благодарение на македонския си паспорт, вече ще се състезава за съседната ни държава засега при девойките старша възраст.