Именитият специалист по художествена гимнастика Нешка Робева предложи своите услуги на новото ръководство на федерацията, като заяви, че би могла да бъде много полезна със съветите си и опита, натрупан през годините.

“Сега, когато разговаряхме с Илиана, аз й казах, че ще се кандидатирам за Управителен съвет, защото смятам, че мога да й бъда в помощ, все още да давам полезни съвети. Много уроци научих, но това се дължи на възрастта и опита. Първо, вече нямам енергия за хабене и затова си я пазя. Второто, което е, че разбрах, че е по-добре да има сговор, по-добре да има разговори. По-добре да се даде път на младите, да си чукнат главите в стената и когато сами стигнат до някакво заключение, тогава да застанем до тях. Както виждате през тези години не съм се намесвала. Пак не искам да се намесвам, но ако бъда търсена за помощ, всичко, което съм натрупала като знание, с радост бих го раздала”, сподели Нешка Робева.

“За едно нещо, за което ще настоявам, е на всяко дете, на всеки спортист, който иска да се занимава със спорт, да не бъде отнемано правото, както и това са ясните правила и изключителна конкуренция вътре в страната, за да нямаме изненада отвън.

Вярвам, че ще има финансова прозрачност, защото всички станахме много по-внимателни. Не искам да вярвам, че ще има финансови нарушения.”

“Аз съм за едно. Няма къща без комин и няма комин без пушек, но нашите разправии не трябва да бъдат изнасяни в публичното пространство. Или ако бъдат изнесени в публичното пространство, това да бъде в краен случай, когато се търси помощ от обществеността. А не сензация.”

“Имаме безкрайно талантливи млади хора и съм убедена, че ако изградим една стабилна система в подготовката, в изявата на спортиста, ние ще можем да обезпечим средствата. Но ако на първо място поставим парите, резултатите няма да бъдат много големи, Един талант иска да бъде ръководен компетентно и да бъде изявен. А другото – Бог ще си даде, това което заслужава като награда.”

Нешка Робева разкри, че планира съвместен проект с Илиана Раева: “Съвместният проект с Илиана Раева е по-скоро училищен проект, в образуванието, изкуството и спорта. Защото през последните 12 години видях изключително ниското ниво на образованието. Надявам се да продължим напред.”