Милиони зрители на NBC изляха гнева си върху телевизионната мрежа, след като не успяха да видят на живо някои от запомнящите се изпълнения на британските певци по време на церемонията по закриването на Олимпиадата в неделя.

Вместо да видят the Who, Muse, и the Kinks зрителите на NBC наблюдавали новата комедия "Animal Practice."

Мигновено социалните мрежи бяха залети с гневни изблици на зрители, не успели да изгледат цялата церемония. Някои от изпълненията били излъчени по-късно на запис, но по NBC така и те минала официалната песен на Олимпийските игри на Muse.

Дори актрисата Миа Фароу написа в своя Twitter: “Хей, NBC, неделя е! Много от нас биха желали да гледат закриването на Олимпиадата в момента!”

Телевизионният канал като цяло отнесе доста негативи, след като излъчи много състезания от Игрите на запис, и единствено абонатите за кабелния канал имаха достъп до интернет излъчването на живо.

Въпреки всички оплаквания обаче, рейтингите са скочили до небето, казват отчетите, и 21.8 милиона зрители са гледали закриването на Олимпиадата. В прайм-таймът най-многото зрители са били 31.1 милиона, което е най-гледаната Олимпиада, състояла се извън САЩ, след Монреал 1976, пише „Форбс“.