Наводнението във Варна потопи и базата на "Черно море Бриз" на  Варненското езеро, съобщиха от ветроходния клуб. Щетите са  огромни.

Водата, която идва по река по-високите квартали, излезе от коритото си, защото то е затлачено от всевъзможни боклуци.  Водата скъса дигата и огромната вълна събори няколко стени на  хангарите, където спортният клуб съхранява лодките си и ги заля, съобщават още от клуба.

Натрупаната тиня е достигнала повече от метър. Половината  инвентар е непоправим. Доброволци и състезатели на "Черно море  Бриз" помагат и в момента за изчистването на помещенията и двора отвън, който също е в тиня. Ако дигата не се възстанови спешно, бедствието ще се повтори при следващия дъжд, смятат от клуба.

За спешното възстановяване на дигата е необходима техника и  логистика. Ръководството на клуба уведоми кризисния щаб на  областната управа и община Варна.

Клубът очаква комисия от  институциите да посети базата и помогне за отстраняване на  щетите.  В СК "Черно море Бриз" членуват над 120 състезатели в  спортовете кану каяк и ветроходство. На базата се обучават и  ученици от Спортното училище.