Най-тежкият ни боксьор - Петър Белберов (кат. +91 кг), ще излезе пръв от българския отбор на ринга в Харков (Украйна), където днес, петък,  започва Европейското първенство за мъже.

Тегленият жребий отреди за съперник на бронзовия ни медалист от Самоков 2015 състезателя на Беларус Александър Калейю. Мачът между двамата е тази вечер и е 6-и в програмата на сесията, която започва в 19:30 ч.

При победа, във втория кръг Белберов ще срещне поставения под номер 1 в схемата Махамадрасул Мажидов (Азер), бронзов медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Като втори поставени в схемите на своите категории са Даниел Асенов (52) и Елиан Димитров (60), като и двамата и ще почиват в първия кръг. Номер 4 при 56-килограмовите пък е Стефан Иванов, който също ще боксира направо във втория кръг.  

На ринга утре (събота, 17 юни) в сесията от 14:30 ч ще излезе Симеон Чамов (69 кг), а във вечерната от 19:30 ч - Кристиян Димитров (91). На Европейското ще участват общо 258 боксьори от 40 страни, които освен за медалите, ще спорят и за 80 квоти (по 8 в 10-те категории) за световното първенство в Хамбург (Гер) в края на август. 

Ето и жребият на българите:

49 кг: Тинко Банабаков - Самиул Кармона Ередиа (Исп), номер 2 в схемата, пети от Самоков 2015
52 кг: Даниел Асенов (номер 2) почива в първия, а във втория боксира срещу победителя от мача Тамир Галанов (Рус) - Сиарей Лобан (Блрс).
56 кг: Стефан Иванов (номер 4) - почива в първия, а във втория чака победителя от Жордан Родригес (Фр) - Ярослав Иванов (Пол).
60 кг: Елиан Димитров (номер 2) - почива в първия, във втория чака Ибрахим Гокчек (Тур) - Карен Тонаканиян (Арм).
69 кг: Симеон Чамов - Анас Месауди (Бел).
75 кг: Арман Хакобян - Силвио Ширле (Гер).
81 кг: Радослав Панталеев - Дамир Плантич (Хър)
91 кг: Кристиян Димитров - Ален Бабич (Хър)
+91: Петър Белберов - Алиаксандър Калейю (Блрс)/БТА