Генералният спонсор на Българската федерация по лека атлетика раздаде премии на обща стойност 10 000 лева на призьорите и техните треньори от Европейското първенство в зала в Бирмингам.

Огромни букети и пари взеха бронзовата медалистка в скока на височина Венелина Венева, петата в спринта на 60 метра при първото си участие при жените на голямо състезание Тезджан Наимова, Магдалена Христова и шестият на овчарски скок Спас Бухалов.

До десет стипендии за млади лекоатлети след завършване на средното им образование, на които им престои да навлязат в големия спорт ще бъдат отпуснати от заместник председателя на БФЛА и шеф на Еврохолд Асен Христов.

Помощта ще бъде в размер на две минимални работни заплати, общежитие и заплащане на образованието.

Едно от условията за получаване на такава стипендия е желанието да бъде студент – да се гради не само като спортист , но и като личност.

БФЛА обмисля и създаването на програма за подпомагане на треньорите.„2007 година е най-тежката в олимпийския цикъл. Фокусът ни е за Световното първенство в Осака”, сподели шефът на родната лека атлетика Добри Карамаринов.

Чуйте от него още за целите пред атлетите ни, кога да очакваме Ивет Лалова и Илиан Ефремов и защо са инициирани тези стипендии.