„Беше много приятно, че във финала на 60 метра имаше две български участнички. Велики сили в атлетиката като Русия, Великобритания имаха само по една”, коментира президентът на Българската федерация по лека атлетика Добри Карамаринов пред Гонг.

Шефът на централата заяви, че е доволен от представянето на българите на Европейското в Бирмингам. „Аз и преди надпреварата повтарях, че не трябва да натоварваме Тезджан Наимова с прекомерни очаквания. Все пак едно е да участваш при девойките, а друго е в първото си голямо състезание при жените. Тезджан успя да влезе във финал и да се бори за медал. Само две стотни я разделиха от бронза, но така или иначе петото място е един успех за нея. Успех е и класирането на Магдалена Христова на финала на 60 метра”, каза Карамаринов. Президентът на федерацията е доволен, че от общо девет български атлети на Европейското шест са се състезавали на финал. „Равносметката е добра – медал от голямо първенство и шест финала”, заяви Карамаринов.

Шефът на леката атлетика в България каза, че Ваня Стамболова е претърпяла днес операция на десния крак. След редица консултации с доктор Туликура във Финландия се предприе оперативна намеса. Фиксирана е счупената костица на глезенната става. След шест седмици Стамболова ще мине контролен преглед, след който ще стане ясно, кога ще може да започне пълноценни тренировки.