Един от най-изявените български ММА състезатели Румен Димитров-Близнака ще получи шампионски бутиков колан на 7 март, понеделник, в 12:00 ч. в Пресклуб България.

Световният и европейски шампион по бойно самбо и боец, който до момента няма загуба на професионалния ринг във формат ММА вече извоюва шампионския пояс, след като в "Maxfight 18" победи Иван Иванов. Румен Димитров ще получи луксозния трофей едва сега, тъй като скъпият поръчков колан пристигна в страната ни късно снощи.

Освен пояса за полусредна категория (до 77кг) в България вече е пълният комплект от колани - във всичките пет категории, които ще се разиграват в следващите турнири от родната ММА верига "Максфайт".

Както вече бе оповестено всеки един от поясите е изработен по поръчка от 24-каратово злато. Дизайнът на шампионското бижу е по идея на президента на федерацията Г-н Любен Джубрилов, който ще даде шанс на носителя му и да защити титлата си.

В предстоящия на 10 март в спортна зала "Универсиада" 19-ти турнир "Мaxfight" Румен Димитров ще се изправи срещу американската ММА звезда Шони Картър. Ветеранът от Чикаго пък има 11 спечелени пояса в различни версии.

Другият от братята близнаци Димитрови – Росен ще срещне на ринга сръбския шампион по киокушин и майстор по джиу джицу Марко Джукич. За Росен, който е двукратен световен шампион по байно самбо този мач също е предизвикателство, тъй като през 2007-ма година сърбинът бе опонент на брат му Румен.

Близнаците Румен и Росен Димитрови