“Излизам за победа, но досега не съм се изправял срещу легенда в ММА”, така Румен Димитров - Близнака коментира предстоящия си сблъсък срещу американеца Шони Картър на 10 март на МaxFight 19 в столичната зала “Универсиада”.

“Трудно ще ми е. Имам приятел, който е тренирал с него. Той ми помага да открия слабите и силните страни на Картър. Вероятно той ще иска боят да се развива в стойка. Защото ще разчита на удари с ръце и крака”, продължи Димитров.

“Аз се чувствам сигурен на земята, върху своя противник. Ако успя да го сваля ще доминирам. Дано да не стане изненада”, каза още той.

Ако спечели златния пояс на МаxFight, Румен по всяка вероятност ще трябва да го защитава срещу брат си - Росен Димитров. Двамата са най-добрите български състезатели по ММА в категория до 77 кг.

Росен на 10 март ще се изправи срещу сърбина Марко Джукич. “Възстановях се от контузия - счупване на ченето на две места в продължение на 3 месеца. Сега тренирам на пълни оборите. Върнах си и собственото тегло”, коментира другия Близнак.

Той разкри, че на 10 март двубоите ще бъдат наблюдавани от мениджъри от САЩ. Ако бъдат харесани, Близнаците могат да заминат за САЩ, ако се разберат с въпросните агенти.

На пресконференцията в Пресклуб България бе Никола Дипчиков, който преди известно време дебютира в М1. Неговият двубой срещу Боби Бранеков също се чака с голям интерес. Дипчиков също се завръща след контузия. “От две години тренирам ММА. Преди това се занимавах с джудо, заедно с Румен и Росен”, обясни за себе си Дипчиков.