Над 61 състезатели от различни краища на България премериха сили във III кръг от веригата интеграционни турнири за хора с увреждания „Воля за победа”, които се провеждат под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта доц. д-р Свилен Нейков. Турнирът по канадска борба се състоя на 28 август 2010 г. (събота) в гр. Пловдив.

III кръг се оказа най-оспорваният от всички състезания в турнира „Воля за победа” досега. В леката категория за жени (до 65 кг) станахме свидетели на невероятен финал между Хасмик Варданян (Пловдив) и Недялка Камбурова (Кърджали). Недялка победи в квалификациите, след което на финала представителката на домакините взе реванш и така се стигна до трети, изключително оспорван мач, който бе спечелен от Хасмик. На 3-о място остана Бисерка Борисова (Плевен).

В категорията за жени над 65 кг за пореден път победител стана полицайката Емилия Стоянова от Кърджали. На финала тя надделя над Ана Маринова (Пловдив), а на 3-о място остана Ася Бурова (също от Пловдив).

В категорията за мъже до 80 кг също се получи невероятна емоция. И тук за трети пореден път бронзовият медалист от последното европейско първенство Марин Пейчев (Горна Оряховица) успя да надделее в изключително зрелищен финал срещу представителя на Бургас Димитър Щерев (4-и от последното ЕП), На 3-о място остана другият ни бронзов медалист от Европейското първенство през юни тази година в Москва - Йордан Йорданов от Дряново.

При мъжете в категория над 80 кг безспорен шампион отново за трети пореден път стана Георги Киряков (Тополовград), който на финала надви представителя на „Родопи” -Кърджали Борис Петров. Трети се класира Мариян Найденов от Плевен.

Следващият IV кръг ще се проведе на 04 септември 2010 г (събота), в OMV-Република във Варна.