Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди участниците във футболния турнир за деца от 7 до 12 години за купа "Тигрите", който е част от националната кампания на МФВС и Българския спортен тотализатор "Аз обичам спорта". Още с пристигането на министъра малчуганите го наобиколиха с картички, на които футболна топка риташе и талисманът на кампанията - спортуващото човече Здравко, и в продължение на близо час Нейков даде автограф на всяко желаещо хлапе.

"Чудесно е, че виждаме тук толкова много спортуващи деца. Сред основните ни приоритети е да подпомагаме и развиваме масовия спорт и това, което виждам, много ме радва. Такава е целта и на кампанията "Аз обичам спорта". А защо оттук да не излезе новият Бербатов, Стоичков, Мартин или Стилиан Петров", каза министърът.

В надпреварата взеха участие повече от 200 малчугани, които показаха наученото от треньора и организатор на проявата Велико Златаров (Бате Велико). Те бяха разпределени в три възрастови групи. Победител за 3-4 клас стана сборният отбор на 123-о и 28-о СОУ. Във втори клас най-добре футболната игра са усвоили децата от 22-о СОУ и 107-ОУ. При най-малките - първолаците, победител е смесеният тим на 123-о и 28-о СОУ.

За всяко дете министерството на физическото възпитание и спорта осигури златен медал, а победителите бяха отличени с купи. В индивидуалните класации голмайстор стана Ивайло Христов от 28-о СОУ, а за най-добър вратар бе избран Християн Петров от 5-о СОУ. Българският спортен тотализатор раздаде на всички фланелки, отново с талисмана на кампанията - Здравко. Със специален подарък бе изненадан Свилен Нейков от организатора Велико Златаров, който му подари фланелка с логото на "Тигрите" и името на министъра на гърба.

В понеделник (3 май) министър Нейков ще бъде на Гребната база в Пловдив, където МФВС организира нова инициатива от Националната кампания "Аз обичам спорта" - щафетно бягане. Състезанието започва в 11 часа и в него ще участват смесени отбори от възпитаници на домовете за деца, лишени от родителска грижа "Рада Киркович", "Олга Скобелева", "Княгиня Мария-Луиза", съвместно с ученици от спортното училище "Васил Левски". Всички заедно ще покажат, че спортът не само интегрира, сближава и мотивира, но и е алтернатива на вредните зависимости като алкохол, цигари, наркотични вещества... В 12,00 ч. Свилен Нейков ще награди победителите в надпреварата.