Стабилизирано е състоянието на Наим Сюлейманоглу след мозъчната операция, която претърпя щангистът в събота. Това съобщи лекуващият лекар на трикратния олимпийски шампион - проф. Ялчън Полат. 

Наим Сюлейманоглу с кръвоизлив в мозъка, претърпя спешна операция

„Смятаме, че има подобрение в сравнение с вчера“, каза професор Ялчън Полат.

“Наим остава в интензивното отделение, продължаваме да следим с повишено внимание състоянието му, но като чели прескочи кризата“, допълни лекарят.

От болницата съобщиха, че поради кръвоизлив в мозъка и свързания с него увеличаващ се оток, на Сюлейманоглу му е била извършена мозъчна операция по спешност. Интервенцията продължила около час и половина и е била извършена от неврохирурга д-р Гьокхан Акдемир. 

Лекарят на Наим Сюлейманоглу призова: Молете се за него

Както е известно щангистът влезе в болница в края на септември и бе диагностициран с тежка чернодробна цироза. Направена му бе животоспасяваща трансплантация, след което той отново влезе в съзнание, като състоянието му бе изкъсо следено от турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.