Лекарите в Турция окончателно обявиха - легендарният щангист Наим Сюлейманоглу се е преборил за живота си и тялото му е приело успешно трансплантирания черен дроб. В момента му се правят само вливания на кръв, за да се стабилизира допълнително състоянието му. 

Очаква се съвсем скоро да бъде изписан и да продължи живота си в нормалния ритъм, както беше и досега. Все пак интензивната грижа за здравето му ще бъде още известно време, но всички препятствия са преодолени, пише Gong.bg.

До леглото на легендарния щангист в болницата се появи лично президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Той лично се информира за здравословното му състояние от лекарите и според информациите от Турция е бил много доволен от чутото.

Роденият в България Наим Сюлейманоглу получи тежка чернодробна недостатъчност в края на септември и влезе в болница за спешна трансплантация. Такава му беше направена тази седмица и той се пребори за живота си.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.