"В един свят пълен с възможности, не ми казвайте, че нещо е невъзможно!" - това написа във Facebook жената до Боян Петров Радослава Ненова.

Половинката на родния алпинист, който е в неизвестност, увери, че всички институции действат максимално, за да осигурят най-добрата възможна спасителна акция. "Имам цялата подкрепа на света", увери изпълнената с надежда Ненова.

Ето какво пише тя:
"Да си жената на Боян Петров винаги е било чест и наказание едновременно. Последните дни прекарах в безсъние и не защото тихо се надявам, а защото не спирам да действам. Задействани са всички институции. Външно министерство са денонощно на разположение, непрекъснато обменяме информация с министър Захариева и зам. министър Георгиев които съдействат за вдигане на хеликоптер от непалска страна към Тибет. Подкрепата на премиера Б.Борисов. От тибетска страна момчетата от експедицията вече са по склоновете на Шиша Пангма...днес са се включили спасители от Китай. Ще насочим сателит за сателитна снимка на склона...имам цялата подкрепа на света <3 Алпийската застрахователна компания в Австрия където е застрахован Боян, също следи нещата. 
В един свят пълен с възможности, не ми казвайте, че нещо е невъзможно!"

Шестима души продължават търсенето