Празничните герои организират благотворителен баскетболен турнир на 10 септември в Decathlon, с помощта на Българското баскетболно общество. 
След края на великденската си мисия, Holiday Heroes насочиха вниманието си към „Коледа 2016“. В горещите летни месеци, празничните герои са се отдали на усилена подготовка за предстоящата си кампания и провеждането на поредицата от благотворителни спортни турнири между компании „Спортувай с мисия“. Целта е една -  набирането на средства за закупуване на хранителни продукти за празничните пакети, с които през кампания „Коледа 2016“ да се помогне на хиляди семейства в нужда. След волейбола, добротворците са планирали и първото си баскетболно състезание - турнир по стрийтбол. 

Стрийтбол

източник: holidayheroes.bg

Стрийтбол турнирът ще се проведе на 10 септември, на баскетболното игрище на любезните домакини от Decathlon Витоша, а основен партньор на събитието ще е Българското баскетболно общество. Както в досегашните турнири от серията „Спортувай с мисия“, така и в стрийтбол турнира могат да се запишат представителни отбори на компании, които докато спортуват и се забавляват, ще се превърнат в истински герои за много нуждаещи се българи. Всеки отбори ще се състои от петима състезатели, на които ще бъдат осигурени специални брандирани екипи. Крайният срок за записване е 1-ви септември. Как да сформирате вашия отбор и да се запишете в турнира по баскетбол – вижте на https://www.holidayheroes.bg/streetball/ 

Водещият на „Събуди се“ по Нова Телевизия, Деян Веселинов, беше един от първите празнични герои, които прегърнаха каузата и събитието. Бившият баскетболист показа завидни умения в дриблирането и призова повече отбори да се запишат, за да помогнат на хиляди семейства в нужда да посрещнат „Коледа 2016“ с пълна празнична трапеза. Всички събрани средства от турнира ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да станат част от празничните пакети на Holiday Heroes, по време на предстоящата коледна кампания.